Вишковић: Најбољи ученици треба да добију подршку из буџета (ВИДЕО)

Република

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да ће Влада размотрити могућности да у буџету обезбиједи новац да би дали подстицај најбољим ученицима у Српској да наставе да остварују врхунске резултате.

– Влада и друге институције Српске пратиче активности и резултате ученика и није искључено да у буџету креирамо ставку како би им обезбиједили подстицај. Што раније треба препознати најбоље јер је улагање у знање и младост најбоље улагање у Републици Српској – рекао је Вишковић у Бањалуци послије додјеле награда и пријема за ученике и наставнике у Административном центру Владе Српске.

Он је нагласио да присуствујући овом догађају човјек осјети понос када на једном мјесту види толико дјеце.

– Они у овом моменту можда нису ни свјесни какве резултате праве за себе, своје породице, мјеста из којих долазе и за Републику Српске – истакао је Вишковић.

Он је подсјетио да је почетком године у Влади уприличен пријем и за 35 најбољих студената са оба јавна универзитета у Српској и да су сви добили посао у институцијама Српске.

– То ћемо његовати као традицију. Српска треба да улаже у младе и њихово знање јер су они промотери вриједности. Морамо се вратити принципима да знање мора да се поштује и његује и да пружамо сву неопходну помоћ овој дјеци – нагласио је Вишковић.

Он је додао да су им се обратили родитељи који са својом дјецом треба да иду на међународна такмичења и да ће Влада помоћи дјеци да отпутују јер не представљају само себе и своју школу, него Републику Српску која има обавезу да им помогне.

– Ми ћемо наставити улагања у образовни систем, проширивати наше обавезе према дјеци и помагати њима и њиховим родитељима да што лакше промовишу своје занње. Честитам им на пожртвовању и одрицању, али и њиховим породицама и наставницима јер без њих дјеца не могу остварити овако добре и значајне резултате – истакао је Вишковић.

Пријем је уприличен за 564 ученика који су побиједили на републичким такмичењима у школској 2018/2019. години.

(СРНА)

You may also read!

Републико, срећан ти рођендан! (ВИДЕО)

На Тргу Крајине у Бањалуци одржан је Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске. Дефилеу је присуствовао велики број грађана из

Read More...

Цвијановић: Српска за сва времена

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Српска никада неће дићи руке од 9. јануара и нагласила да

Read More...

Божићна посланица: Православну вјеру сачувати по сваку цијену (ВИДЕО)

Православну вјеру треба чувати и сачувати по сваку цијену, а не смијемо заборавити ни Стару Србију, односно Косово и

Read More...

Mobile Sliding Menu