Дачић одговорио: Црнадак и Иванић нам се нису обраћали у вези са доласком Пацолија у Бањалуку (ВИДЕО)

Република

Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић истакао је да се овом министарству нико није обраћао у вези са доласком тзв. шефа дипломатије самопроглашеног Косова Беџета Пацолија у Бањалуку.

Дачић је након састанака са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком у Бањалуци, нагласио да је одлука о томе ко ће све бити на неформалном састанку министара спољних послова земаља чланица Процеса за сарадњу у југоисточној Европи ствар организације и оних који предсједавају.

„Питање гдје ће бити тај састанак и како ће се он организовати није питање о којем је неко са нама разговарао нити смо се ми мијешали у тако нешто. Али, независно од тога, Пацоли користи сваку прилику да се негдје појави и прича неке своје приче, као што је недавно у Дубровнику причао о геноциду Србије на Косову. То углавном прича кад ја нисам ту“, рекао је Дачић новинарима.

Дачић је додао да се Пацоли стално жали на БиХ да му не дају визу јер, како је навео, БиХ, прије свега због Републике Српске, не признаје Косово.

(РТРС)

You may also read!

Републико, срећан ти рођендан! (ВИДЕО)

На Тргу Крајине у Бањалуци одржан је Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске. Дефилеу је присуствовао велики број грађана из

Read More...

Цвијановић: Српска за сва времена

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Српска никада неће дићи руке од 9. јануара и нагласила да

Read More...

Божићна посланица: Православну вјеру сачувати по сваку цијену (ВИДЕО)

Православну вјеру треба чувати и сачувати по сваку цијену, а не смијемо заборавити ни Стару Србију, односно Косово и

Read More...

Mobile Sliding Menu