Додик: Избор новог Савјета министара најкасније до 23. децембра

Регион

Предсједник СНСД-а Милорад Додик очекује да ће најкасније до 23. децембра бити заказана сједница парламета БиХ на којој би био изабран нови Савјет министара.

Додик је рекао да очекује да ће до краја идуће седмице бити извршена провјера кандидата за министарска мјеста у Савјету министара, а сједница парламента би у том случају била заказана 18. децембра, а најкасније до 23. децембра.

– На овај начин би завршили процес који је неоправдано дуго трајао и који је довео до застоја на многим пољима – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је напоменуо да ће министарска мјеста у новом сазиву Савјета министара БиХ бити попуњена у складу са договором коалиционих партнера.

– Синоћ смо разговарали са предсједником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем, који је мени и предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији саопштио да ће до понедјељка доставити имена кандидата за министре – рекао је Додик.

Ако то исто учини и бошњачка страна, каже Додик, Тегелтија може у понедјељак, 9. децембра да затражи провјеру кандидата.

(СРНА)

Mobile Sliding Menu