Додик и Вучић на отварању цијелог источног крака Коридора 10 (ВИДЕО)

Регион

Цијела дионица ауто-пута на источном краку Коридора 10 данас ће бити отворена за саобраћај, а свечаности ће присуствовати предсједник Србије Александар Вучић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Свечано ће бити пуштена у саобраћај дионица од Просека до Црвене Реке, чиме ће бити комплетиран ауто-пут од Ниша до границе са Бугарском, код Димитровграда, дужине 86,8 километара.

Дионица ће бити пуштена у саобраћај у 12.00 часова, саопштено је раније из прес-службе предсједника Србије.

Сама дионица од Просека до Црвене Реке дуга је 22,5 километра и важи за најтежу јер је њоме заобиђена Сићевачка клисура.

На тој траси је и тунел Банцарево, гдје је лијеви тунелски канал морао да се продужи, а испоставило се и да је неопходно изградити и галерију у коју је уграђено 132 шипа и више од 10.000 метара кубних бетона.

Вриједност изградње источног крака процијењена је на 476 милиона евра.

Источни крак Коридора 10, који је дуг 86,8 километара, карактерише 87 мостова, пет тунела, пет саобраћајних петљи. Уграђено је 780.000 тона асфалта.

Овај крак Коридора 10 повезује Нишавски и Пиротски округ, Србију и Бугарску, а од изузетног је значаја и као транзитни коридор за саобраћај до централне Европе и Турске и даље ка Блиском истоку.

Вучић је раније најавио да ће до 1. децембра вожња ауто-путем источног крака Коридора 10 бити бесплатна.

Он је најавио да ће на свечаност доћи и премијер Бугарске Бојков Борисов и да ће пробати да се госту обрати на бугарском језику.

(СРНА)

You may also read!

Републико, срећан ти рођендан! (ВИДЕО)

На Тргу Крајине у Бањалуци одржан је Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске. Дефилеу је присуствовао велики број грађана из

Read More...

Цвијановић: Српска за сва времена

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Српска никада неће дићи руке од 9. јануара и нагласила да

Read More...

Божићна посланица: Православну вјеру сачувати по сваку цијену (ВИДЕО)

Православну вјеру треба чувати и сачувати по сваку цијену, а не смијемо заборавити ни Стару Србију, односно Косово и

Read More...

Mobile Sliding Menu