Додик: Једино Српска одржива у БиХ

Република

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас да у БиХ може да буде одржива једино Република Српска и да никада неће постојати „република БиХ“.

Додик је истакао да БиХ остаје проблем, да ту нема помирења, као и да муслимани желе цијелу земљу за себе, те да се покушава наметнути да су Срби криви за све.

– Зато је БиХ никаква земља, ми се од ње на неки начин одричемо у неком смислу, њу својатају муслимани. Муслимани ефективно контролишу 25 одсто територије и то могу да кажу да је њихово – рекао је Додик за ТВ Хепи.

Додик је додао да они неће одустати од тог својатања, али је напоменуо да знатан дио Федерације БиХ припада Србима.

Додик, који је и лидер СНСД-а, подсјетио је да је Република Српска одмах након избора прошле године формирала власт, за разлику од Федерације БиХ и нивоа БиХ.

Додик је нагласио да су Срби склони да буду историјски наивни и да праве историјске грешке и да донесу одлуке које их касније коштају много.

– Оно што је најгоре у БиХ, јесте покушај да се зауставе процеси, да се људима намеће мишљење, да им се забрањује да мисле. Република Српска није формирана да би била у БиХ, она је формирана да буде независна држава – истакао је Додик.

Додик је нагласио да је Српска своју независност бранила у току рата и кроз Дејтонски споразум, имајући у виду да су 1992. године велике силе, као што је Америка, признале Републику Српску.

– Ми смо научили да без државе нема слободе – истакао је Додик.

Он је додао да Србија и Српска заједнички обиљежавају неке историјске датуме, као што је страдање у Јасеновцу.

Додик је навео да је матрица из иностранства је да су Срби криви за све, да покушавају да се сатанизују Срби, те подсјетио да је бивши високи представник у БиХ Педи Ешдаун натјерао власти Српске да верификују извјештај о Сребреници, који је био једини доказ кривице која се наметала Србима.

Он је додао да Хашки трибунал, који је пресудио Србима шест доживотних робија и око 760 година затвора, није само изрицао пресуде, него и писао историју, те додао да је извјештај о Сребреници намјештен да се направи било какав основ за пресуду Србима.

– Ми смо у Народној скупштини Републике Српске поништили тај извјештај и рекли да желимо да буде написана стварна истина – нагласио је Додик.

Говорећи о Србији, Додик је истакао да је то најмоћнија земља западног Балкана, али да се то увијек покушавало спречавати, те нагласио да садашње власти у Србији и Српској потпуно аутономно рехабилитују српску националну и државну позицију на овим просторима.

Додик је поручио да Срби не смију да забораве своју историју и да увијек треба да обиљежавају датуме тешких страдања.

Он је поручио да је план српског народа за овај вијек план националне интеграције.

(СРНА)

You may also read!

Републико, срећан ти рођендан! (ВИДЕО)

На Тргу Крајине у Бањалуци одржан је Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске. Дефилеу је присуствовао велики број грађана из

Read More...

Цвијановић: Српска за сва времена

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Српска никада неће дићи руке од 9. јануара и нагласила да

Read More...

Божићна посланица: Православну вјеру сачувати по сваку цијену (ВИДЕО)

Православну вјеру треба чувати и сачувати по сваку цијену, а не смијемо заборавити ни Стару Србију, односно Косово и

Read More...

Mobile Sliding Menu