Из Бихаћа условили: Или мигранти или долазимо у Сарајево

Регион

Скупштина општине Бихаћ затражила је од Министарства безбједности БиХ да у року од седам дана одреди привремену локацију на коју би се измјестили мигранти који бораве у том граду или ће организовати протесте пред Савјетом министара и бх. институцијама у Сарајеву.

Ово је један од закључака општинских одборника на ванредном засједању који су истакли да су незадовољни досадашњим односом и пасивношћу надлежних институција о мигрантској кризи на подручју УСК.

– Ако буде потребно, на те протесте ће ићи градоначелник и сви одборници, а позваћемо и грађане да нам се придруже. Тамо ћемо протестовати све док не натјерамо надлежне да раде свој посао. Протеклих мјесеци смо показали висок степен хуманости и толеранције, није било мржње или ксенофобије према мигрантима, међутим ситуација измиче контроли и градске власти више нису у стању да се самостално носе с овим проблемом – изјавио је градоначелник Шухрет Фазлић.

Градске власти су оформиле стручни тим који ће сагледати и утврдити размјере економске штете коју је Бихаћ претрпио због мигрантске кризе.

На подручју Бихаћа тренутно борави 2.026 миграната, док их на простору Унско-санског кантона има око 3.500.

Надлежни у полицији истичу да од Министарства безбједности БиХ до сада нису добили никакву помоћ, него су тек послије упорног инсистирања пристали да измјесте педесетак миграната који су правили проблеме у избјеглички центар у Салаковцу.

(РТРС)

Mobile Sliding Menu