Из Теслића одличне вијести: Одлука руководства ЗТЦ „Бања Врућица“: Минимална плата 600 KМ

Република

Иако је најнижа законом прописана зарада у Републици Српској 480 KМ, Здравствено-туристички центар „Бања Врућица“ својим запосленима најнижу плату је повећао на износ од 600 марака.

У овом здравствено-туристичком комплексу запослено је скоро 400 радника и то је био само један од начина којим ово друштво унапређује њихове услове за рад. На овај несвакидашњи корак Управа компаније се одлучила и због повећаних трошкова живота како би и на тај начин помогла оне са најнижим примањима.

„У циљу стварања што бољих услова за рад као и подстицаја запослених одлучили смо да најнижу зараду повећамо на износ од 600 KМ. Такође, овако радимо и у интересу Републике Српске јер спречавамо одлив радника у иностранство. Поред повећања најниже зараде, осталим радницима плата је повећана за 50 KМ“, истиче др Драган Богданић, генерални директор ЗТЦ „Бања Врућица“.

Претходно је ЗТЦ „Бања Врућица“, захваљујући одлукама Владе, свим запосленим плату увећао за 30 KМ. Иначе, ова компанија препознатљива је по свом друштвено-одговорном пословању и по редовним измиривањима свих својих обавеза, не само према запосленима, већ и према држави.

„Ово је заиста значајно повећање и много нам значи. Много смо захвални нашем послодавцу и настојаћемо да ово повећање оправдамо нашим додатним залагањем на послу. Ово нам је умногоме увећало кућни буџет“, истакла је Нада Поповић, запослена у Служби одржавања.

Запослени у ЗТЦ „Бања Врућица“, поред наведених примања, добијају и накнаду за минули рад, а обезбијеђен им је и топли оброк, као и сва модерна опрема и средства за заштиту на раду. У посљедњих неколико година ова компанија радницима исплаћује и тринаесту плату, те дио средстава од остварене укупне добити.

(НН)

You may also read!

Републико, срећан ти рођендан! (ВИДЕО)

На Тргу Крајине у Бањалуци одржан је Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске. Дефилеу је присуствовао велики број грађана из

Read More...

Цвијановић: Српска за сва времена

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Српска никада неће дићи руке од 9. јануара и нагласила да

Read More...

Божићна посланица: Православну вјеру сачувати по сваку цијену (ВИДЕО)

Православну вјеру треба чувати и сачувати по сваку цијену, а не смијемо заборавити ни Стару Србију, односно Косово и

Read More...

Mobile Sliding Menu