Српска ће се супротставити формирању мигрантских кампова (ВИДЕО)

Регион

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је неприхватљиво да мигрантски кампови буду формирани у српским насељима и да ће се представници Републике Српске томе супротставити.

– То је перманентно настојање бошњачке политичке елите да проблем ријеши баш на тај начин, скривајући своју одговорност за смјештај миграната – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да је видљиво да је мигрантска криза на врхунцу и да људи који се налазе у БиХ нису адекватно смјештени, иако долази зима.

– Са нивоа БиХ, који има надлежност за миграције, ништа није учињено да тај проблем буде ријешен системски. Оно остаје отворено и све већи проблем у БиХ – каже Додик.

Градско вијеће Бихаћа дало је јуче сагласност да на локацији Липа између Бихаћа и Босанског Петровца, као јединој која је у градском власништву, буде формиран привремени прихватни центар за мигранте.

Локација је предложена са намјером да мигранти буду измјештени ван насељених подручја у Бихаћу.

(СРНА)

You may also read!

Републико, срећан ти рођендан! (ВИДЕО)

На Тргу Крајине у Бањалуци одржан је Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске. Дефилеу је присуствовао велики број грађана из

Read More...

Цвијановић: Српска за сва времена

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Српска никада неће дићи руке од 9. јануара и нагласила да

Read More...

Божићна посланица: Православну вјеру сачувати по сваку цијену (ВИДЕО)

Православну вјеру треба чувати и сачувати по сваку цијену, а не смијемо заборавити ни Стару Србију, односно Косово и

Read More...

Mobile Sliding Menu