Цвијановић: Институције морају бити заједно окупљене око интереса Српске (ВИДЕО)

Издвојене, Република

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да републичке институције морају бити заједно окупљене око интереса Републике, да би могли да постигну резултате које грађани очекују.

Цвијановићева је на пријему поводом Дана Републике, истакла да је задовољна чињеницом да је Српска била и остала стабилна, без обзира на проблеме и различите нападе.

Поручила је да ће у наредној години дати све од себе да живот у Српској стабилно функционише, те да то треба и други да учине.

Цвијановићева је оцијенила да свако на свом послу и са своје позиције може доста урадити за Српску.

Подсјетила је да је власт у Републици Српској успјела да повећава плате и пензије, да је социјална слика боља јер су и у том погледу успјели да издвоје више новца.

– Свака година носи неки рекордни показатељ запослености, наш раст је стабилан и све су то претпоставке да будемо довољно задовољни – оцијенила је Цвијановићева.

Истакла је како је поносна на оно шта је Република Српска, на све људе који разумију колико је важно да се она гради и буде стабилна и који неће заборавити како је настајала и колико је требало тешких политичких одлука, проливене крви и страдања током рата, што се, како је нагласила, мора цијенити.

Она је нагласила да инстуиције успјевају препознати и наградити младе таленте, све који су уложили напор и направили нешто од себе.

Цвијановићева је пожељела срећне празнике и Дан Републике који ће, како је навела, и ове године бити величанствено обиљежен.

Гост предсједнице био је и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија. Формирање његовог кабинета обиљежило је годину. Најављује да ће нови сазив Савјета министара одобрити у понедјељак средства за изградњу граничног прелаза Братунац – Љубовија.

– Надам да ћемо прије краја 2020. године имати отворен овај ранични прелаз – рекао је Тегелтија.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је институције Српске раде на стварању позитивног амбијента како би добре идеје дошле до изражаја.

Данашњи заједнички пријем организован је за делегације привредника, спортиста, студената и награђених ученика, делегацију културних и научних радника и представника издавача из Републике Српске, те делегацију Савеза националних мањина и представнике медија.

И ове године Дан Републике биће величанствено прослављен, најавила је предсједница. 28. рођендан Српска ће обиљежити свечаним дефилеом и академијом као централним догађајима прославе.

(РТРС)

You may also read!

Републико, срећан ти рођендан! (ВИДЕО)

На Тргу Крајине у Бањалуци одржан је Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске. Дефилеу је присуствовао велики број грађана из

Read More...

Цвијановић: Српска за сва времена

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Српска никада неће дићи руке од 9. јануара и нагласила да

Read More...

Божићна посланица: Православну вјеру сачувати по сваку цијену (ВИДЕО)

Православну вјеру треба чувати и сачувати по сваку цијену, а не смијемо заборавити ни Стару Србију, односно Косово и

Read More...

Mobile Sliding Menu