Цвијановић: Немјерљив допринос Уставног суда изградњи Српске

Република

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је Уставни суд Српске немјерљиво допринио изградњи и очувању Републике и њеног уставноправног поретка.

Током пријема за судије Уставног суда Републике Српске поводом 25 година рада, Цвијановићева је нагласила да је поштовање највишег правосудног ауторитета, оличеног у овој правосудној институцији, претпоставка јачања правне државе, као и владавине права у Српској, саопштено је из Кабинета предсједнице Републике Српске.

Цвијановићева је честитала предсједнику и судијама Уставног суда 25 година рада ове институције, нагласивши да је овај јубилеј још један показатељ да је Српска функционисала на принципима уставности и законитости и прије него што је међународно верификована Дејтонским мировним споразумом.

Током пријема у Палати Републике у Бањалуци, којем је присуствовао и предсједник Уставног суда Џерард Селман, констатовано је да Суд од свог оснивања представља важан институционални ослонац Српске, те да је његов основни задатак заштита уставног поретка и правног система Републике Српске.

(РТРС)

You may also read!

Републико, срећан ти рођендан! (ВИДЕО)

На Тргу Крајине у Бањалуци одржан је Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске. Дефилеу је присуствовао велики број грађана из

Read More...

Цвијановић: Српска за сва времена

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Српска никада неће дићи руке од 9. јануара и нагласила да

Read More...

Божићна посланица: Православну вјеру сачувати по сваку цијену (ВИДЕО)

Православну вјеру треба чувати и сачувати по сваку цијену, а не смијемо заборавити ни Стару Србију, односно Косово и

Read More...

Mobile Sliding Menu