Цвијановић: Ученици чине поносном цијелу Српску (ВИДЕО)

Република

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да ученици основних и средњих школа у Српској, који су остварили најбоље резултате на такмичењима, цијелу Републику чине поносним и да су њихови успјеси уједно и успјеси цијелог друштва.

Цвијановићева је истакла да, додјелом награда и пријемом у Административном центру Владе за најбоље ученике и наставнике, Српска жели промовисати оне који су постигли резултате, али и показати везу ученика, њихових родитеља и просвјетних радника са институцијама.

– Ова дјеца су показала да су способна, амбициозна и да знају како да остваре своје циљеве – изјавила је Цвијановићева у Бањалуци послије додјеле награда и пријема за ученике и наставнике у Административном центру Владе Српске.

Она је подсјетила да је ово 11. година како организују овај догађај да би показали спремност институција да ученицима помогну у будућим активностима на путу постизања успјеха.

– Овдје имамо дјецу која су постигла сјајне резултате у које су уложила много напора и труда. Осим њима захвалност треба изразити и родитељима и просвјетним радницима. Увијек могу да нам се обрате за подршку на свом путу успјеха – рекла ја Цвијановићева.

Предсједник Српске је додала да је задовољна што су у области образовања уложена значајна средства која полако дају ефекте.

– Створили смо добар амбијент и услове за рад у образовању. У протеклих неколико година уложили смо више од 130 милиона КМ у основно, а више од 110 милиона КМ у високо образовање. Задовољна сам да је бивша Влада испунила обавезу коју смо прошле године преузели на себе и повећала плате запосленима у образовању. Ако имате координисане активности и много улагања и бриге онда неће изостати резултати – нагласила је Цвијановићева.

Пријем је уприличен за 564 ученика који су побиједили на републичким такмичењима у школској 2018/2019. години.

(СРНА)

You may also read!

Републико, срећан ти рођендан! (ВИДЕО)

На Тргу Крајине у Бањалуци одржан је Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске. Дефилеу је присуствовао велики број грађана из

Read More...

Цвијановић: Српска за сва времена

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Српска никада неће дићи руке од 9. јануара и нагласила да

Read More...

Божићна посланица: Православну вјеру сачувати по сваку цијену (ВИДЕО)

Православну вјеру треба чувати и сачувати по сваку цијену, а не смијемо заборавити ни Стару Србију, односно Косово и

Read More...

Mobile Sliding Menu