Шести сабор СНСД сутра у Лакташима

Република

У Лакташима ће сутра бити одржан Шести Сабор Савеза независних социјалдемократа, најављено је из ове странке.

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је раније Срни да ће СНСД на Сабору поново потврдити своју снагу и стабилност, као предуслов за наставак борбе за снагу и стабилност Републике Српске.

– На Сабору ће учествовати више од 1.200 делегата, од којих ће одређен број бити из Федерације БиХ, што овај сабор чини убједљиво највећим скупом ове врсте у Републици Српској и БиХ – рекао је Ковачевић.

Он је додао да ће на Сабору бити изабран предсједник странке, нови сазив Главног одбора, као и Статутарна надзорна комисија.

– Касније, на првој сједници новог сазива Главног одбора биће изабрани потпредсједници СНСД-а, Предсједништво и генерални секретар странке – рекао је Ковачевић.

Он је најавио да би на Сабору требало да буде усвојено пет декларација, које се односе на економски развој, демографију и положај младих, статус Срба у ФБиХ, те на образовање и дигитализацију.

– На Сабору ћемо размотрити и све наше резултате, успјехе и побједе у претходне четири године, али и направити јасне планове за наредне четири године како да јачамо Српску и да учинимо све оно што је потребно да аутономија Српске буде што јача и стабилнија – нагласио је Ковачевић.

Сабор ће бити одржан у Спортској дворани у Лакташима са почетком у 12.00 часова.

(СРНА)

You may also read!

Републико, срећан ти рођендан! (ВИДЕО)

На Тргу Крајине у Бањалуци одржан је Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске. Дефилеу је присуствовао велики број грађана из

Read More...

Цвијановић: Српска за сва времена

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Српска никада неће дићи руке од 9. јануара и нагласила да

Read More...

Божићна посланица: Православну вјеру сачувати по сваку цијену (ВИДЕО)

Православну вјеру треба чувати и сачувати по сваку цијену, а не смијемо заборавити ни Стару Србију, односно Косово и

Read More...

Mobile Sliding Menu