Шулић: Срећан сам због одлуке Владе Српске и премијера Вишковића да запосле најбоље студенте

Република

Народни посланик СНСД-а Денис Шулић каже за наш портал да је срећан због чињенице да су влада Републике Српске и премијер Радован Вишковић подржали његов приједлог из 2017-те године да се најбољи студенти са оба јавна универзитета запосле у јавна предузећа.

На трећем савјетовању СНСД-а одржаном у Бијељини 2017-те године које је отворио Милорад Додик договорена је максимална подршка младим људима и најбољим студентима, договорена су већа давања кроз стартапове и мој први посао а све у циљу задржавања наших младих и способних кадрова.

Након савјетовања СНСД-а урадили смо озбиљан и велики посао, све политике које смо тада предложили полако и сигурно доживљавају своју примјену у пракси а утврдили нову енергију и правце јер СНСД има потенцијал и снагу да спроводи политике очувања Републике Српске.

„Срећан сам као млад човјек и као народни посланик СНСД-а који свој живот формира у Републици Српској, срећан сам јер Република Српска стоји иза својих најбољих студената и покушава да све младе оно најбоље што имамо задржимо у Српкој“ истакао је Шулић.

Подсјетимо

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Бањалуци да је Влада Српске донијела одлуку да 34 студента генерације са два јавна универзитета у Источном Сарајеву и Бањалуци добију посао у јавним предузећима.

“Они ће као приправници у јавним предузећима почети да раде од 1. априла. Ако могу да кажем шта је највећи успјех овог сазива Владе у првих 100 дана рада, онда је то ова одлука”, рекао је новинарима Вишковић, на чију иницијативу је Влада донијела одлуку.

(ГС)

Mobile Sliding Menu